A fost odată ca niciodată o fetiță care a primit în dar de ziua ei o pereche de pantofiori roșii de lac. Fetița i-a îndrăgit tare mult! Nerăbdătoare fiind până la prima purtare, a dat buzna-n baie și a dat drumul la apă în cadă, după care s-a încălțat și a intrat în apă. În cel mai scurt timp, mama ei care o căuta, a descoperit-o și văzând-o, a încremenit.
– Ce-ai făcut? a întrebat ea. De ce te-ai băgat cu pantofii noi în cada cu apă?
– Păi mi-ai zis că sunt de lac, a explicat fetița, gesticulând cu ambele palme ridicate.
Da, ea a înțeles că pantofii aceia nu sunt unii obișnuiți!

Ea a înțeles că există unele lucruri care te fac să crezi că poți merge mai departe decât arată aparențele.

La fel ca celelalte fetițe, avea două mâini. Dar nu erau niște mâini oarecare, ci unele dibace, care prindeau părul în codițe cu o îndemânare deosebită, încă de la 7 anișori, făceau clătite și gogoși în două tigăi deodată, croșetau și împleteau exact ca mâinile iscusite ale unui om mare, tundeau pletele păpușilor și surorii și dădeau o viață nouă hainelor, modificându-le din ață și ac.

Și mai presus de toate, fetița din povestea noastră era preocupată de ceea ce înseamnă frumos, s-a lăsat inspirată și purtată de frumos și apoi, prin puterea mâinilor sale, a luat frumusețea, i-a dat formă și culoare și a creat din ea bucurie.

Știm cu toții, bucuria e o stare de spirit, e ceva ce se simte în inimi și se vede pe chipuri.

Și apoi toți experimentăm bucuria de a vedea ceva frumos, urmând ca mai apoi să o dăm mai departe, împreună cu ceva simbolic.

Fetița nu mai e de multă vreme copil, dar cu aceeași bucurie pur copilărească aduce primăvara în sufletele celor din jur cu toate lucrurile minunate pe care le face.

Joy by Claudia Sandu este eticheta tuturor creațiilor Claudiei. Mâinile ei iscusite lucrează neobosite mărțișoare și bijuterii din pastă polimerică fimo viu colorată, personalizează tacâmuri, căni și boluri cu personajele preferate ale celor mici sau cu figurine reprezentative pentru cei cărora le sunt destinate, globuri care dau bradului de Crăciun nota de magie a sărbătorii.

Deoarece totul e creat manual, nu există două piese identice în colecția de creații a Claudiei. Fiecare în parte e lucrată cu aceeași dedicare și minuțiozitate și este unică. Exact așa cum în mintea și sufletul fiecăruia din noi se conturează imaginea individuală a celor pe care-i cunoaștem.

Cu cât cei din jurul nostru sunt mai speciali și mai importanți pentru noi, cu atât suntem mai tentați să le arătăm mai mult prețuirea și, din fericire, în preajma noastră există oameni precum Claudia, care plămădesc bucuria cu propriile mâini și o lasă apoi să meargă mai departe, din mână în mână, dintr-un suflet într-altul, de pe un chip, pe altul.

Dacă și tu vrei să dăruiești bucurie pură celor dragi ție, poți lua legătura cu creatoarea acestor minunății pe pagina de facebook Joy by Claudia Sandu, unde poți vedea fotografii cu mărțișoare – pentru că tot suntem în sezon – și multe alte lucruri frumoase!