Au fost odată ca niciodată niște peptide de colagen care se plimbau prin interiorul corpului după care au pătruns în el… – așa te aștepți să înceapă povestea când auzi sintagma asta care sună complicat. Sau dacă nu, te întrebi cum or fi arătând peptidele alea, până când descoperi pe Google niște imagini care te bagă în sperieți cu aspectul lor chimic.

Termenul „colagen”, îl asociezi invariabil cu domeniul frumuseții, pentru că doar în contexte de genul ăsta se face tam-tam pe seama lui.

Prezent în organism în aproape toate structurile, colagenul este proteina care conferă elasticitate țesuturilor, susținând regenerarea celulară. Însă sinteza de colagen începe să scadă după ce organismul ajunge la stadiul final de dezvoltare, adică aproximativ prin preajma vârstei de 25 de ani, chiar dacă nouă ne place să credem că asta se întâmplă în jur de 30.

Calea optimă de a păstra corpul într-o formă cât mai bună este aceea de a-l menține în cea mai bună stare printr-un stil de viață sănătos, bazat pe o alimentație echilibrată și pe mișcare.

Teoretic, cunoști mecanismul funcționării organismului.

Practic, la prima tinerețe îți trăiești viața la intensitate maximă, ca și cum anii n-ar trece prin tine.

Vine la un moment dat o zi urmată de un șir interminabil, în care te așezi în fața oglinzii și realizezi că ceea ce-ți arată aceasta pare a fi în conflict cu imaginea din mintea ta. Hmm!… oare nu s-ar fi putut derula lucrurile ca în Portretul lui Dorian Grey?… Să îmbătrânească imaginea din oglindă, iar tu să rămâi la fel de fresh?

La început, trăiești cu iluzia că porți pe chip niște semne de oboseală, că n-ai dormit tocmai bine sau te preocupă ceva.

Ei și? Nu te-a mai preocupat și înainte? N-ai mai avut tu nopți în care te-ai băgat în pat la ore mici? – te întreabă vocea aia a ta care te ia mereu în derâdere.

Mai stai puțin și te gândești, Și cu mult înainte de a accepta adevărul, că anii se scurg, începi să plănuiești să schimbi ceva din obiceiurile tale.

Acela e momentul în care începi să conștientizezi că viața ta nu e chiar atât de ordonată.

Și începi să faci schimbări: bei mai multă apă, ba mai storci și o lămâie în ea, mai reduci din consumul de zahăr, că ai auzit că are efect negativ asupra pielii și aproape că ai renunța și la cafea.

Și internetul e plin de creme cu colagen și cu promisiuni.

Ei, în punctul ăsta începe investigația!

Și un pic mai târziu de momentul ăsta, BuzzStore introduce noua campanie de la Doppelherz – Kollagen Beauty System – tratamentul care conține 2 cutii a câte 30 de monodoze administrabile pe care orală, sub sloganul ”Hrănește frumusețea din interior”.

Despre Doppelherz mi-am imaginat că ar comercializa medicamente destinate cardiacilor, pornind de la sigla și denumire, dar simultan cu produsul testat, am descoperit pe catalogul lor o multitudine de suplimente menite să readucă organismul la parametrii normali, îmbunătățind calitatea vieții.

Revenind la Kollagen Beauty, o fiolă de 30 de mililitri conține 10% peptide de colagen, vitamina C, Biotină, cupru, zinc, extract de Acai, suc de litchi și pepene galben care-i dau o nuanță intensă de galben-portocaliu și un gust delicios. În plus, forma cilindrică îți dă permisiunea să te bucuri de doza ta de tinerețe orinde și oricând, pentru că le poți insera în poșetă și nu ai niciun motiv să le ascunzi, pentru că arată sofisticat – o mică baghetă magică.

Apropo de bagheta magică, dacă așteptarea ta de la Kollagen Beauty este aceea de a-ți scădea 10 ani din vârstă, te sfătuiesc prietenește să stai cuminte și să nu-l încerci, pentru că nu se va întâmpla asta.

Ceea ce trebuie să înțelegi e că nu vei vedea schimbări dramatice, subite, din prima săptămână, ci abia după primele trei.

La mine a început cu un ten mai luminos care a devenit subtil mai ferm. Transformarea s-a produs lent, testul a fost un fel de exercițiu de răbdare, însă tocmai lucrurile care se întâmplă astfel sunt cele sănătoase și echilibrate.

Corpul și-a primit constant doza de colagen pe care l-a procesat și l-a livrat organismului împreună cu celelalte substanțe: vitamina C necesară pentru sinteza colagenului, alături de celelalte – Cupru, Zinc și vitamina A cu efecte asupra sănătății pielii.

Beneficiile vitaminei A în procesul reparator al pielii sunt de multă vreme recunoscute. Despre Zinc am aflat acum câțiva ani și când am ocazia să-mi reamintesc la intrarea în farmacie, îmi mai iau din când în când.

Se presupune că din alimentație menținem și doza necesară de vitamina C.

Dar iată, sistemul Kollagen Beauty de la Doppelherz include toți acești nutrienți necesari sănătății și frumuseții pielii într-o formulă complexă, naturală și delicioasă. Este hrană în sensul propriu. Este elixir de frumusețe, într-o compoziție similară nectarului.

Ceea ce trebuie să înțelegem cât mai bine e că alimentația nu poate oferi un răspuns complet la nevoia de colagen, ci doar unul parțial, prin alimente bogate în vitamina C și antioxidanți, ce stimulează secreția de colagen.

Kollagen Beauty – produsul Doppelherz îți pune la dispoziție un coktail ce are la bază 10% colagen și mulți alți nutrienți care vor susține asimilarea acestuia în organism.