Echilibru interior și imunitatea organismului

De obicei, oricât personalizez urările pe care le transmit, o adaug aproape invariabil și pe cea de fericire. Asta mi-am dorit și pentru mine însămi, ani la rând.

Acum însă simt altceva! Nu vreau să subapreciez valoarea bucuriilor mai mici și mai mari în viața noastră. Ele au, fără îndoială, rolul lor. Dar acum cred că nimic nu este mai valoros decât echilibrul!

Deci asta îmi doresc: echilibru pe toate planurile: în familie, la serviciu, în viața socială, în puținul timp liber care-mi rămâne și nu în ultimul rând, echilibru în viața spirituală.

Oricât de general poate suna cuvântul echilibru, el își poate regăsi aplicabilitatea în fiecare detaliu din viața noastră: atunci când e vorba de somn, alimentație, deci lucruri cât se poate de concrete, mergând până la comunicare, manifestarea sentimentelor și timpul acordat membrilor familiei și prietenilor care au nevoie să fie ascultați.

Se spune că repetarea zilnică a unei acțiuni o transformă pe aceasta în obicei. Deci aplicarea schimbării începe ca administrarea unui tratament și cel mai ușor se face începând cu nevoile fizice în jurul cărora ne organizăm de obicei timpul.

Dictonul ”Mens sana in corpore sano” poate părea perimat, dar natura umană are la bază tendința spre satisfacerea nevoilor fizice, așa că până la rafinarea spiritului, tot cu disciplinarea corpului trebuie să lucrăm.

Deși grija pentru imunitatea organismului în fața bolii trebuie să fie o preocupare constantă, ea se face resimțită mai ales atunci când se apropie sezonul rece. Amenințarea virozelor și gripelor ne face să ne aprovizionăm cu cele necesare pentru a le ține la distanță.

Conform cunoștințelor mele elementare despre menținerea imunității și a tonicității organismului, produsele apicole, vitamina C și Magneziul sunt elementele care trebuie incluse în dietă. Dar la o cercetare mai atentă, observi că programul de administrare al acestora trebuie să fie bine definit, astfel încât absorbția să se facă la modul optim.

Nu coceam gândurile acestea de mult în minte în momentul în care m-am înscris în campania Hyllan Pharma desfășurată de BUZZStore. Și iată că înainte de începutul lui decembrie mi-a bătut curierul în ușă și mi-a adus provizia de imunitate pentru iarna asta: provizii constând în  trei tipuri de suplimente imunostimulatoare: PROPOGRIP OMNIMUN, ApiMag și RefFlor Choco – câte 2 cutii din fiecare – și pliante cu informații, într-un ghiozdan de laptop confecționat dintr-un material textil termoizolator și rezistent la ploaie, personalizat cu denumirile produselor.

Propogrip Omnimun – echilibru prin imunitate

Propogrip Omnimun este un imunostimulator ce are la bază Vitamina C, tinctură de propolis, Zinc, Seleniu și beta-glucan. Iată deci un coctayl de ingrediente care începe lista cu cele mai populare și continuă cu unele a căror denumire ne e mai mult sau mai puțin cunoscută, fără însă a ști care este rolul. Noroc că efectul nu este condiționat de stăpânirea acestor informații! 🙂 Nu-i bai, prospectul conține indicații clare referitoare la acțiunea fiecărui ingredient și am avut surpriza să constat că aceasta depășește granița așteptărilor, așa cum am aflat, spre exemplu că Zincul are inclusiv rol în menținerea sănătății sistemului osos.

O cutie de Propogrip Omnimun conține 10 plicuri a câte 3,5 grame și se administrează în zile consecutive, în decursul unei luni, cu posibilitatea reluării în luna următoare. Forma predozată în plicuri îți dă posibilitatea să iei produsul cu tine la birou sau în alte deplasări și să te bucuri de efectul lui chiar dacă nu ești în confortul casei. Gustul este plăcut atăt în forma dizolvată, cât și în administrarea sublinguală.

Absolut necesară mi se pare atenționarea privind administrarea la copii începând cu vârsta de 16 ani!

ApiMag – tonic/energizant – echilibru prin energie

ApiMag este un supliment nutritiv, stimulent și tonifiant, care pe lângă ingredientele dezvăluite de denumire – produse apicole (lăptișor de matcă) și Magneziu, conține vitaminele B6 și C. Despre beneficiile lăptișorului de matcă se poate scrie la nesfârșit. Mie mi-a atras atenția rolul în procesul de creștere și dezvoltare la copii, ca și cel metabolic, dar lista lungă e prezentată chiar pe ambalajul produsului.

Plicurile de 5 grame se administrează dimineața în situațiile de carențe de magneziu și alimentație dezechilibrată, dar și în urma efortului fizic intens, a insomniei și stărilor de anxietate. Mie mi s-a părut extrem de bun în zilele acestea de iarnă cu nopți lungi, dar cu nevoie mare de energie, pentru a putea duce la bun sfârșit diverse activități, depășind starea de oboseală și păstrând echilibrul sistemului nervos.

O cutie conține 14 plicuri suficiente pentru un tratament lunar, cu un plic pe zi și posibilitatea reluării tratamentului în decursul lunii următoare.

Este recomandat copiilor doar începând de la 14 ani în sus, excepțiile de vârstă fiind făcute doar cu recomandarea medicului și cu înjumătățirea dozei.

RefFlor Choco – echilibru prin imunitate și refacerea florei întestinale la copii

RefFlor Choco are ca rol principal echilibrul florei intestinale, cu efect și în stimularea imunității. Producătorul prezintă produsul ca pe ”bacterii prietenoase în ciocolată delicioasă”, ce are la bază bacterii benefice pentru organism, lapte praf integral, unt de cacao, zahăr. Sunt mini tablete de ciocolată delicioase administrabile într-o doză unică/zi, începând de la vârsta de un an. Atenție! Tocmai gustul plăcut trebuie să fie pentru adulți un avertisment de a pune produsul departe de cei mici care ar putea fi tentați de el!

Toate cele trei produse sunt fabricate de Hyllan Pharma – o companie farmaceutică românească cu un portofoliu extins de produse pe care le distribuie și prin intermediul farmaciilor online, precum și în cele fizice.

Tu ce remedii folosești pentru a-ți întări imunitatea organismului?