Produsele Gerovital și Farmec mi-au fost dragi dintotdeauna! Primele contacte au fost cele mijlocite de mama care folosea laptele Doina și emulsia Eva – nu știu dacă cea de-a doua e produs Farmec sau Gerovital, dar recipientul roz într-o formă similară cu clepsidra, cu o etichetă pusă peste mijlor mi-a rămas în minte până azi.

Mai târziu, latura mea patriotă m-a făcut să aleg produsele fabricate în România. Am cochetat chiar cu ideea de a deveni distribuitor în același regim ca și celelalte branduri care funcționează pe baza broșurilor. Dar posibilitatea asta nu exista aici.

Iată însă că ceea ce mi-am dorit a ajuns la mine în altă formă, prin campania Gerovital Plant.

Este a doua astfel de campanie Farmec & Gerovital la care particip.

În timp ce prima a fost cu și despre gama de produse cosmetice, aceasta aduce în lumină gama Poliplant Microbiom  Protect, ce are la bază un complex pe bază de plante ce ajută la restabilirea și menținerea echilibrului microbiomului pielii. Puterea naturii din compoziția acestei linii de produse constă într-un mix de extracte din semințe de castan, rizomi de ghimpe pădureț, frunze de viță de vie și frunze de hamamelis. Efectul este purificator, anti-inflamator, epitelizant, de protecție a microcapilarelor și de stimulare a microcirculației. Știu, sună științific, așa că vorbind pe limba tuturor, folosind aceste produse, vei vedea pe tenul tău efecte vizibile precum un ten revigorat, ferm și radios.

În ceea ce mă privește, mă auto proclam un soi de Toma necredinciosul. Greu mă las convinsă în privința produselor de îngrijire; ca să fiu mai explicită, trebuie să specific că e absolut necesar să existe o transformare evidentă, altfel ochiul meu miop nu poate recunoaște efectul.

Kit-ul de testare primit de la BuzzStore a constat în:

  • Booster Vitalitate și Strălucire
  •  Apă micelară
  •  Cremă hidratantă
  •  o brățară cu șnur verde și frunzuliță aurie, inscripționată Gerovital
  •  4 pliante informative
  •  4 mostre cremă antirid
  • 4 mostre cremă antirid nutritivă
  •  4 voucher-e la a căror prezentare în magazin poți primi gratuit o apă micelară, cu condiția achiziționării oricărui produs din gama Gerovital Plant.

Curiozitatea maximă am avut-o în privința booster-ului. Produsul se prezintă sub forma a 10 fiole și un accesoriu pentru ruperea acestora. După ce mi-am curățat tenul, am pus conținutul fiolei în palmă stângă și am început să-l aplic cu degetele mâinii drepte. Consistența fluidă e spornică. După ce am întins pe toată fața, am putut repeta procedeul de încă două ori.

Timpul redus nu-mi dă voie să-mi prelungesc prea mult momentele de răsfăț, dar de data asta, mi-am savurat ”porția”. Încă de la începutul aplicării booster-ului, am avut o senzație de răcorire care a trecut apoi în cealaltă extremă. Parcă pișca puțin, într-un mod plăcut. În mod cert, acolo se întâmpla ceva. Serul s-a absorbit rapid și în urma lui tenul a căpătat un aspect elastic, ferm, chiar lucios, vizibil și pe durata zilei următoare.

Cu apa micelară ar fi trebuit să încep, pentru că un ritual firesc de îngrijire are la bază o curățare temeinică a tenului. Apa micelară are o formulă delicată și hidratantă. După utilizare, n-am simțit nevoia neapărată de a aplica o cremă de hidratare, care, apropo, era în kit.

Crema este ușoară, și ea se absoarbe repede în piele și are un efect hidratant, iar senzația după aplicare este similară cu cea produsă de ser, dar atenuată.

Efectul țintit de produsele gamei este echilibrarea microbiomului pielii, iar utilizarea celor trei în cadrul aceluiași ritual de îngrijire are menirea de a duce misiunea până la capăt. Treaba asta cu microbiomul mie îmi sună cam științific sau, cu alte cuvinte demn de ceea ce poate face un doctor în frumusețe,. Ceea ce am observat eu pe pielea mea și la propriu și la figurat e o hidratare mai intensă decât ceea ce reușeam înainte și un ten mai luminos. Suntem într-un moment al anului în care tot ce a fost verde a capitulat în calea iernii, dar pe fața mea a venit primăvara, cu tot ce are ea mai frumos de oferit din natură: gama Microbiom Poliplant Protect de la Gerovital 😉