Ieșirile la restaurant cu cei mici nu sunt nici pe departe cel mai comod lucru cu putință. Nici pentru părinți, nici pentru cei care nu sunt părinți și se află prin preajma mesei la care sunt copiii. Și da, o spun cu voce tare, în condițiile în care sunt mama unui băiat de aproape șapte ani care debordează de energie și care uneori îmi pune și mie la încercare limitele răbdării.

Tocmai din acest motiv, în momentul în care vreau să fac o ieșire la restaurant în familie, prefer anotimpul cald, când mă pot așeza la o terasă de unde cel mic se poate ridica și poate zburda nestingherit. Mai dificil e în timpul iernii, când stai doar în interior și nu poți zăbovi prea mult în locație din cauza că micul tiran întoarce totul cu fundul în sus. De aceea, când caut restaurante în Timișoara, lărgesc cât pot de mult raza de căutare, cu gândul că voi găsi locul potrivit.

Astfel, continuându-mi căutarea de restaurante în Timișoara, am găsit la ieșirea din oraș prin Calea Lugojului, trecând prin Ghiroda, către Remetea Mare, pe strada Principală, restaurantul Jack. E o locație cochetă cu interior boem, proaspăt renovat, ce are în spate un loc de joacă pentru copii, împrejmuit, desfășurat pe o suprafață de 2000 de mp, unde copiii se pot dezlănțui în voie, feriți de expunerea la zona rutieră. Căt vezi cu ochii e gazon, iar centrat se află corabia piraților, din plastic viu colorat, cu plase și multe hublouri, în mijlocul unei porțiuni de nisip. Alăturat, mai sunt leagăne, un balansoar și căluți cu arc, cu alte cuvinte un mic univers al copilăriei. Aici copiii pot alerga și vocifera fără să derenjeze clienții din restaurant și nu au acces la zona exterioară curții decât trecând prin restaurant, adică pe sub ochii părinților, ceea ce înseamnă că ai confortul siguranței pe durata șederii în restaurant. Mai mult decât pentru o ieșire la restaurant în familie, recomand una de grup de părinți cu copiii, astfel încât cei mici să aibă tovarăși de joacă.

Din câte am înțeles, restaurantul este disponibil și pentru petreceri aniversare ale copiilor – cu rezervare prealabilă a locației și specificarea numărului de participanți, atât în rândul copiilor cât și din cel al adulților. Meniul este foarte ofertant din perspectiva gustului celor mici, punând la dispoziție de la clasica și comoda pizza, la feluri de mâncare cu care micii mofturoși sunt familiarizați, cum ar fi piureul de cartofi cu șnițel de pui. Mai multe informații despre rezervări pentru petreceri poți obține de pe site-ul restaurantului unde găsești o mulțime de detalii care te pot interesa ca părinte organizator. Anul ăsta, eu iau în calcul aniversarea puștiului meu la restaurant Jack. Mă gândesc că la jumatea lunii mai, spațiul ăsta de joacă va fi o splendoare!

Amatorii de ieșiri la terase trebuie să știe că aici pot avea la dispoziție atât terasa alăturată, cât și foișorul din curtea din spate. Dacă vrei să mergi într-un restaurant în Timișoara mai intim și liniștit, izolat de aglomerația urbană, acesta e locul potrivit. Oferta culinară este diversificată, incluzând în meniu feluri tradiționale de mâncare, dar și specialități inspirate din bucătăriile internaționale, menite să te scoată din atmosfera cotidiană.