Am redescoperit un proiect inedit și interesant cu care am luat prima data contact acum câțiva ani. Un scriitor român are un plan de marketing foarte bine pus la punct cu ajutorul căruia se va promova pe piața externă de carte, aducând în țară venituri pentru și împreună cu toți cei care doresc să se implice.

De ce piața externă?

Autorul s-a gândit la piața externă deoarece aceasta are putere de cumpărare mult mai mare decât cea internă, România fiind o țară mica, cu o nișă și mai mica de iubitori de lectură.

 Cum se va întâmpla asta?

Autorul are un plan de promovare bine pus la punct și câteva alte planuri de rezervă, care vor servi ca plasă de siguranță, în cazul în care cel inițial nu dă roade. Dacă ești familiarizat/-ă cu platforma goodreads.com, nu e tocmai greu de intuit cum se va desfășura totul.

Declanșatorul este efectul echipei de 1000 de oameni care vor acționa uniți, în permanență. Imaginează-ți că autorul va încărca un volum de-al său pe o platformă de cititori și că, gratuit fiind, 1000 de oameni – noi, echipa autorului, îl vom descărca în prmele 24 de ore de la încărcare. Acest lucru va crea un efect viral, determinând cititorii de pretutindeni să descarce volumul. Acesta e doar un mic spoiler. 🙂 Mai multe vom afla împreună pe parcurs.

Nimic nu te va putea opri să te alături echipei, pentru că nu ești condiționat de o investiție. Și, atenție, nici NU TREBUIE SĂ VINZI NIMIC. Dacă deja simți că vrei să te alături, nu e neapărat nevoie să citești până la capăt. Scrie-mi aici și cere-mi detalii!

De ce ai nevoie?

Va trebui să te înarmezi cu puțină răbdare pentru minimum de instructaj, dar te asigur că, dacă-ți place joaca și să citești, îți va plăcea să te lași captivat/-ă de metoda în care ți se va livra informația.

Nu ai niciun motiv să fii sceptic/-ă. Nu e mare lucru să-ți petreci 15 min./zi parcurgând niște texte motivaționale. Dacă ți se va întâmpla și ție să citești aceste texte exact atunci când o situație îți dă bătaie de cap, s-ar putea să ajungi la concluzia că nu putea fi un moment mai bun decât acesta pentru descoperirea proiectului.

Ce ai de făcut?

După ce te familiarizezi cu proiectul, următorul pas este să aduci alături de tine încă 2 persoane. Dacă tu ai pornit crezând în proiect, cu siguranță vei transmite convingerea ta și celorlalți.

Mie mi s-a părut floare la ureche, pentru că nu există zi în care să nu citesc măcar 20 de minute, așa că am trecut repede de primul prag – acela de intrare în grupul autorului, după parcurgerea celor 20 de PDF-uri.  

Apoi, postând anunțuri pe grupurile Facebook de joburi din țară, am adăugat 4 persoane fără mari eforturi. Actualmente, le prezint proiectul și celor din cercul de cunoștințe și mă bucur să văd că există interes. 

Deși am primit niște materiale predefinite, mi-am făcut și eu propriile texte și am găsit fotografii sugestive pentru a promova proiectul. 

Cum știi că proiectul este pentru tine?

Condiția esențială este să-ți placă să citești. Doar așa vei înțelege proiectul și vei avea un minim de răbdare să-l înțelegi. 

Dacă îți place să descoperi oameni noi, de asemenea, proiectul te va atrage prin perspectiva recrutării. Pe mine a început să mă fascineze partea asta care ține de oameni într-un așa fel, încât mi-am amintit de acea librărie vie din Danemarca în care cărțile sunt înlocuite cu oameni. M-am încărcat cu energia lor, cu setea lor, cu poveștile lor de viață, iar la un moment dat am simțit că aș fi dispusă să lucrez pentru proiectul ăsta mai mult de 15 minute pe zi. 

Odată ce proiectul va fi demarat, se vor întocmi toate formele legale în scopul realizării plăților către membri. 

Primii 1000 de membri vor avea cel mai mult de câștigat, din acest motiv este important să te străduiești să fii în echipa de pornire. 

Cum intri în proiect?

Poți să-mi trimiți un mesaj pe Facebook aici. Sau poți să-mi scrii pe mail la adresa contact@iulianacatargiu.ro și promit promptitudine, disponibilitate și transparență.  

Proiectul Neacșu