Citește oriunde!

Acesta e îndemnul pe care îl lansez către toată lumea, indiferent de vârstă!

Într-un mijloc de transport în comun, la o coadă interminabilă sau în așteptarea unui prieten drag care întârzie, scoate cartea și citește! Nu vei mai avea iluzia timpului pierdut. Nicio secundă. Dimpotrivă, vei evada într-o lume necunoscută, te vei regăsi într-un personaj sau poate te vei contrazice în sinea ta cu autorul, pentru că nu ești pe aceeași lungime de undă cu el. În mod cert, cititul e un sport pentru minte: o antrenează, o pregătește, o rafinează.

Cât despre puterea terapeutică a cititului, am convingerea că e deja destul de cunoscută, dar insuficient apreciată. O carte are o putere nebănuită de a te ajuta să te deconectezi măcar temporar de niște gânduri care te copleșesc. Apoi revii la realitate cu mai mult curaj, gata să înfrunți ce nu-ți dădea pace mai înainte.

Despre a-ți ocupa timpul liber citind, consider că nici nu prea are voie să fie altfel. Asta pentru că nu vreau să folosesc deja mult prea împământenita expresie, cum că ar fi un „must”. 🙂 Recomand cititul ca mod de viață, pentru că deschide orizonturi noi și te poartă pe nebănuite căi. Deci citește oriunde!

 

Foto credit: Maria Filip